Cementgebonden gietvloeren

Cementgebonden gietvloeren: een korte kennismaking

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer voor uw woning of bedrijfspand, kunt u uit vele soorten vloeren kiezen. Zo kunt u een tegelvloer laten leggen, maar is het ook mogelijk om een houten vloer te kopen. Cementgebonden gietvloeren zijn een relatief nieuwe soort vloer die de afgelopen jaren erg populair zijn geworden. Dit komt omdat de vloer niet alleen erg mooi is, maar ook diverse aantrekkelijke voordelen met zich meebrengt.
Daarom zullen we u op deze pagina informeren over de belangrijkste eigenschappen.

De cementgebonden gietvloer: wat is het precies?

Een gietvloer van gebonden cement is een gietvloer die gemaakt wordt van natuurlijke mineralen en grondstoffen, waaronder cement, kiezelzand, harsen en diverse additieven. In tegenstelling tot andere gietvloeren, is deze gietvloer gemaakt van een cementmengsel dat vloeibaarder is dan standaard cement. Hierdoor kan de massa niet alleen snel aangebracht worden, maar is de vloer ook een goed alternatief voor de reguliere dekvloeren van zandcement.

Voordelen cementgebonden gietvloeren

Het is niet voor niets dat de gietvloer van het cementmengsel de afgelopen jaren zo populair is geworden in ons land. Schaf je deze gietvloer aan, dan profiteer je namelijk van de volgende voordelen:

  • Een cementgebonden vloer is naadloos waardoor de gietvloer er uitermate strak en stijlvol uit ziet.
  • Een cementgebonden vloer is comfortabel.
  • Een cementgebonden vloer kan uitgerust worden met vloerverwarming, waardoor de vloer nog comfortabeler is.
  • Een cementgebonden vloer kan aangeschaft worden in allerlei kleuren en tinten.
  • Een cementgebonden vloer kan snel ingegoten worden en heeft bovendien een korte droogtijd, waardoor u de vloer snel na het leggen kunt betreden en gebruiken.
  • Een cementgebonden vloer heeft een hoge belastbaarheid en is ook geschikt voor het dragen van zwaarder meubilair.
  • Een cementgebonden vloer heeft een lange levensduur.

Ervaar het zelf in onze showroom

Zoals aan de lange lijst met voordelen valt te zien zijn cementgebonden gietvloeren in veel gevallen een goede keuze. Uiteraard komen bij het kiezen van een vloer veel opties en vragen op u af. De specialisten van Ideaal Vloeren denken dan ook graag met u mee welk type vloer in uw situatie het best tot zijn recht komt. Of dit nu een toepassing betreft in uw woning of bedrijfspand, bij Ideaal Vloeren hebben we meer dan 20 jaar ervaring waardoor we u van goed advies kunnen voorzien.

We nodigen u dan ook graag uit in onze showroom om de cementgebonden vloer maar ook de PVC vloeren, gietvloeren en coating vloeren zelf te kunnen ervaren.
Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen bij onze showroom, we denken graag met u mee.

Vraag een offerte aan